GatesFoundationVisitorCenter_StudioMatthews_01.jpeg
GatesFoundationVisitorCenter_StudioMatthews_02.jpeg
GatesFoundationVisitorCenter_StudioMatthews_03.jpeg
GatesFoundationVisitorCenter_StudioMatthews_04.jpeg
GatesFoundationVisitorCenter_StudioMatthews_05.jpeg
GatesFoundationVisitorCenter_StudioMatthews_06.jpeg
GatesFoundationVisitorCenter_StudioMatthews_07.jpeg

Gates Foundation Visitor Center

Client: Bill & Melinda Gates Foundation, Seattle, Washington Design Team: Kristine Matthews, lead designer; Cassie Klingler, senior designer; Jessica Katona, designer; Jonny Sikov, Nicole Yeo, graphic illustrators; Olson Kundig, architects; Pacific Studio, fabricator Photos: Ben Schneider

The Bill and Melinda Gates Foundation Visitor Center explains how and why the largest foundation in the world was founded, and describes its ongoing work around the globe. Perhaps even more importantly, the center is designed to involve and inspire visitors to make a positive difference in their own communities. The 11,000 square foot space features over 1,000 graphics, almost all of which were printed direct-to-substrate onto locally sourced timber. Stop in if you’re in the neighborhood, the center is free and open to the public. http://www.gatesfoundation.org/Who-We-Are/General-Information/Visitor-Center

The Visitor Center was awarded a 2013 SEGD Global Design Merit Award and is currently shortlisted for the 2013 Inside Awards and 2013 World Architecture Awards in the Display category.